Informatie & visie

Rijschool Berbers is gevestigd in Roermond, opgericht door een enthousiaste energieke vrouw, welke de ambitie had om een rijschool op te starten waarin de normen ‘vernieuwing’, ‘kwaliteit’ en ‘eerlijkheid’ centraal staan. De behoefte om leerlingen op een unieke wijze te begeleiden is ontstaan tijdens haar opleiding tot rijinstructrice.

 

‘Vernieuwend’ is de methode waarmee lessen worden aangeboden, in de huidige digitale wereld kan een rijschool niet langer achterblijven, daarom heeft deze rijschool de mogelijkheid gecreëerd om alle persoonlijke instructies, praktijksituaties en alle andere onderdelen die de kwaliteit van de rijles moeten bevorderen digitaal aan te leveren. Dit gebeurt tijdens de rijles, tevens na de rijles. Middels deze methode kunnen leerlingen op ieder gewenst moment nog eens terugblikken op bepaalde situaties die zij tijdens de les zijn tegengekomen.

 

Om de ‘kwaliteit’ van iedere rijles te kunnen garanderen bent u als leerling verzekerd van een persoonlijke begeleiding, daarbij is het fijn om te weten dat alle lessen worden aangeboden door dezelfde instructrice (Ilona Berbers).

 

De norm ‘eerlijkheid’ is het centrale standpunt binnen Rijschool Berbers. De huidige markt staat vaak in het teken van ‘pakket’ verkoop. Daarbij is het normaal dat leerlingen bij aanvang een pakket van bijvoorbeeld 40 lessen kopen, waarbij tevens een examen is ingebonden. Middels deze aankoop lijkt het rijbewijs slechts een kwestie van tijd, en wordt de illusie gewekt dat het ‘slagen’ gegarandeerd is binnen dit pakket. De praktijk wijst daarentegen uit dat rijscholen vaak nog meer lessen nodig blijken te hebben om leerlingen klaar te stomen voor het examen. Het statement van Rijschool Berbers in deze kwestie is daarom;

 

“Geen pakketmisleiding, maar een eerlijke begeleiding”

 

Iedere persoon is uniek, en verdient daarom ook een unieke begeleiding. Praktijkervaring wijst uit dat het nagenoeg onmogelijk is om leerlingen in te delen in kaders van 30, 35 of 40 lessen. Het streven naar tevreden leerlingen, die met een minimaal aantal lessen kunnen slagen, staat hoog in het vaandel bij Rijschool Berbers. Om deze reden verkiest Rijschool Berbers een begeleiding door middel van losse lessen boven een begeleiding aan de hand van een vastgesteld lessenpakket. Deze methode garandeert de kwaliteit van iedere les, doordat zowel instructeur als leerling ernaar streeft om zo snel mogelijk het rijbewijs te kunnen halen. Indien zowel leerling als instructeur de kennis hebben dat zij bijvoorbeeld minimaal 40 lessen aan elkaar gebonden zijn, schaadt dit het streven naar een minimaal aantal rijlessen. Om op een voordelige en eerlijke manier kennis te willen maken met het ‘rijlessen’ biedt Rijschool Berbers het starterspakket aan. Dit is een op maat gemaakt pakket dat het starten met rijlessen net iets leuker en voordeliger maakt. Meer informatie over dit pakket is te vinden onder het kopje ‘prijzen’ en ‘auto’. Na afronding van dit pakket kan er een reële schatting worden gemaakt over hoeveel rijlessen er nog nodig blijken te zijn.

 

In de praktijk blijkt dat de wensen en behoeften van leerlingen niet altijd tot uiting komen, vaak door de eenrichtingscommunicatie van de instructeur. Dat brengt als doelstelling voor Rijschool Berbers om de wensen en behoeften van iedere leerling centraal te stellen.


terug naar home